Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Deti základných škôl priniesli živú vodu do priestorov MŽP SR

Foto: TASR

VýstavuŽivá voda pre Zem si môžete v priestoroch átria Ministerstva životného prostredia pozrieť počas celého týždňa.

Bratislava 23. apríla (OTS) - V pondelok (22.4.2013) ráno privítalo átrium Ministerstva životného prostredia desiatky detí základných škôl, ktoré sa zúčastnili vernisáže výstavy s názvom Živá voda pre Zem.

Výstava je vyvrcholením výtvarnej súťaže detí, ktorú vyhlásila rezortná organizácia Ministerstva životného prostredia SR (MŽP SR) - Vodohospodárska výstavba, š.p. (VVB, š.p.) spolu s Ministerstvom životného prostredia SR. Súťaž začala symbolicky na Svetový deň vody, 22.3. 2013, a vyvrcholila 22.4.2013, na Svetový deň Zeme. Práve tieto dva dni symbolizujú hlavnú myšlienku súťaže, a tou je prepojenie vody a zeme.

Z takmer 300 súťažných prác zvíťazilo dielo Lucky Hatalovej, žiačky druhého ročníka ZŠ Grosslingovej (Bratislava), ktorá víťazstvom v súťaži zabezpečila svojej základnej škole cenu od VV, š.p. symbolický šek na 2 000 Eur. Tieto prostriedky škola použije ku na rozvoj vyučovacieho procesu svojich žiakov.

Deti základných škôl na vernisáži výstavy.
Foto:
Do prvého ročníka súťaže sa zapojilo 26 základných škôl. Porota tie najlepšie vybrala spomedzi 300 výtvarných diel. Desať detí, ktoré sú autormi najkrajších prác si prevzalo diplomy a ceny z rúk I. štátneho tajomníka MŽP SR Vojtecha Ferencza a generálneho riaditeľa Vodohospodárskej výstavby, š.p. Ladislava Lazára a Soňe Hanzlovičovej, vedúcej odboru školstva Krajského školského úradu v Bratislave.

Výstavu živá voda pre Zem si môžete v priestoroch átria Ministerstva životného prostredia pozrieť počas celého týždňa.