Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Vyhlásili výberové konanie na šéfa vodohospodárskeho podniku

Na archívnej snímke minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS). Foto: TASR - Martin Baumann

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) v novembri minulého roka dočasne poveril riadením SVP krízového manažéra Petra Moldu.

Bratislava 8. januára (TASR) - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR vyhlásilo v piatok (5. 1.) výberové konanie na riaditeľa štátneho podniku Slovenský vodohospodársky podnik (SVP). Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 19. januára. Informuje o tom na svojom webe.

Uchádzač by mal mať vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa s technickým zameraním alebo z ekonómie, manažmentu, práva či životného prostredia. Taktiež môže mať vzdelanie v zhodnom alebo príbuznom odbore.

Ministerstvo požaduje od záujemcu odbornú prax minimálne 15 rokov, a to najmä v oblasti práva, ekonómie, manažmentu, energetiky, stavebníctva a životného prostredia. Mal by mať riadiacu prax trvajúcu minimálne päť rokov a prax v oblasti krízového riadenia taktiež minimálne päť rokov.

"Vítané sú skúsenosti s čerpaním finančných prostriedkov z externých zdrojov," uviedlo MŽP. Doplnilo, že záujemca by mal mať znalosť ekonomických, právnych a riadiacich procesov štátneho podniku. Výberové konanie by sa podľa rezortu mohlo uskutočniť vo februári.

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) v novembri minulého roka dočasne poveril riadením SVP krízového manažéra Petra Moldu. Na pozícii vystriedal Ladislava Glindu. Stav a ekonomická situácia štátneho podniku sú podľa Tarabu dlhodobo kritické.