Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Vypísali výberové konanie na riaditeľa Vodohospodárskej výstavby

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Uchádzač by mal mať vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa s technickým zameraním alebo z ekonómie, manažmentu, práva či životného prostredia.

Bratislava 7. februára (TASR) - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR vyhlásilo na konci januára výberové konanie na riaditeľa štátneho podniku Vodohospodárska výstavba (VV). Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 12. februára. Informuje o tom na svojom webe. Výberové konanie by sa malo uskutočniť v marci.

Uchádzač by mal mať vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa s technickým zameraním alebo z ekonómie, manažmentu, práva či životného prostredia. Takisto môže mať vzdelanie v zhodnom alebo príbuznom odbore.

Ministerstvo požaduje od záujemcu odbornú prax minimálne 15 rokov, a to najmä v oblasti práva, ekonómie, manažmentu, energetiky, stavebníctva a životného prostredia. Mal by mať riadiacu prax trvajúcu minimálne päť rokov. Víta aj skúsenosti s krízovým riadením, realizáciou infraštrukturálnych projektov či čerpaním financií z externých zdrojov. Záujemca by mal mať znalosť ekonomických, právnych a riadiacich procesov štátneho podniku.