Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia: Mladí môžu v lete absolvovať letnú školu diplomacie

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Foto: TASR - Pavol Zachar

Dvadsať úspešných uchádzačov bude môcť v lete absolvovať nielen akademické prednášky, ale aj praktické workshopy s poprednými lektormi a osobnosťami diplomacie a verejného života na Slovensku.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) v utorok predstavil nový projekt rezortu diplomacie určený pre mladú generáciu. Ide o Letnú školu diplomacie Štefana Osuského. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitosti (MZVEZ) SR.

Cieľom projektu je podnietenie záujmu mladej generácie o dianie v zahraničnej politike či formovanie budúcich lídrov verejného a politického života na Slovensku. Pilotný ročník letnej školy sa uskutoční v lete v termíne od 27. júna do 3. júla 2021.

"Veľmi mi záleží na mladej generácii a tento projekt je šancou práve pre ňu - pre mladých ľudí, ktorí sa zaujímajú o medzinárodné dianie a budúcnosť Slovenska im nie je ľahostajná. Som rád, že po komunikácii s vnučkou veľvyslanca Štefana Osuského žijúcou v Spojených štátoch amerických môže tento projekt niesť meno takej významnej osobnosti," uviedol Korčok.

Dvadsať úspešných uchádzačov bude môcť v lete absolvovať nielen akademické prednášky, ale aj praktické workshopy s poprednými lektormi a osobnosťami diplomacie a verejného života na Slovensku. Súčasťou programu bude aj návšteva medzinárodných organizácií vo Viedni. Záujemcovia sa môžu prihlásiť napríklad na osobitnej webovej stránke rezortu diplomacie na www.mzv.sk/letnaskola.