Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

I. Korčok prijal veľvyslanca Poľskej republiky, ktorý končí misiu v SR

Na snímke štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Foto: TASR - Martin Baumann

Pri tejto príležitosti Korčok odovzdal veľvyslancovi Soczewicovi Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Bratislava 24. mája (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Ivan Korčok vo štvrtok prijal na pôde rezortu mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Poľskej republiky v Slovenskej republike so sídlom v Bratislave Leszeka Soczewicu, aby sa s ním rozlúčil v súvislosti s blížiacim sa ukončením jeho misie na Slovensku. Korčok ocenil prácu veľvyslanca a dobré vzťahy oboch krajín.

Partneri osobitne vyzdvihli výrazný pokrok v oblasti budovania dopravnej infraštruktúry medzi oboma krajinami, ktorá v budúcnosti môže prispieť k rozvoju našich ekonomík. „Poľsko aj naďalej zostáva naším tretím najväčším obchodným partnerom. Teší nás, že obchodná výmena medzi našimi krajinami každým rokom narastá," uviedol Korčok. Za pozitívny trend označil z roka na rok sa zvyšujúci počet poľských turistov na Slovensku.

Pri tejto príležitosti Korčok odovzdal veľvyslancovi Soczewicovi Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR ako vďaku a ocenenie jeho mimoriadnej angažovanosti pri rozvoji bilaterálnych vzťahov.