Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Rezort diplomacie: Nemáme informáciu, že pri požiari zahynuli Slováci

Dym stúpa z horiacej 27-poschodovej výškovej obytnej budovy Grenfell Tower vo štvrti Kensington v západnej časti britskej metropoly Londýn 14. júna 2017. Foto: TASR/AP

Päťdesiat ľudí bolo prevezených do piatich nemocníc po rozsiahlom požiari, ktorý vypukol v noci nadnes v 27-poschodovej obytnej výškovej budove.

Bratislava 14. júna (TASR) – Zastupiteľský úrad SR v Londýne zatiaľ nemá informáciu o tom, že by medzi obeťami požiaru výškovej 27-poschodovej obytnej budovy Grenfell Tower v severnom Kensingtone v Londýne mali byť Slováci. Pre TASR to potvrdil riaditeľ tlačového oddelenia rezortu diplomacie Igor Skoček.

"Úrad policajnej pridelenkyne zastupiteľského úradu kontaktoval londýnsku metropolitnú políciu, ktorá prisľúbila bezodkladne kontaktovať príslušné zastupiteľské úrady v Londýne, ak by bola potvrdená účasť ich občanov. Obdobne ani na pohotovostnom mobile zastupiteľského úradu neboli v uvedenej súvislosti zaznamenané žiadne telefonáty," konštatoval.



Päťdesiat ľudí bolo prevezených do piatich nemocníc po rozsiahlom požiari, ktorý vypukol v noci nadnes v 27-poschodovej obytnej výškovej budove. Komisárka londýnskeho hasičského zboru Dany Cottonová predtým oznámila, že požiar si vyžiadal aj niekoľko obetí na životoch, ich presný počet však zatiaľ nie je známy.