Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia SR upozorňuje na neprehľadnú situáciu v Katalánsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovenským občanom cestujúcim do tohto regiónu naďalej odporúča vyhnúť sa masovým zhromaždeniam a protestným sprievodom a riadiť sa pokynmi miestnych policajných orgánov.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Slováci, ktorí plánujú cestovať do Španielska, presnejšie regiónu Katalánska, musia rátať s rôznymi obmedzeniami na cestách i vo väčších mestách, ako sú Barcelona, Girona, Lleída, Tarragona. Upozorňuje na to Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR v súvislosti s eskalujúcimi protestnými akciami reagujúcimi na vynesenie rozsudku nad lídrami katalánskych separatistov.

"V oblasti zasahujú vojenské a policajné posily, ktorých hlavnou úlohou je zaručiť bezpečnosť a priechodnosť dopravnej infraštruktúry, vrátane hlavných komunikačných uzlov, prístavov, letísk a železničných staníc," uvádza slovenský rezort diplomacie.

Slovenským občanom cestujúcim do tohto regiónu naďalej odporúča vyhnúť sa masovým zhromaždeniam a protestným sprievodom a riadiť sa pokynmi miestnych policajných orgánov. Upozorňuje v tejto súvislosti, že chaotickú situáciu sa pokúšajú zneužiť aj kriminálne živly, ktoré pokračujú vo svojej trestnej činnosti – pouličných a vreckových krádežiach.