Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Slovensko

Rezort diplomacie varuje pred zatvorením letiska v nigérijskej Abuji

Ilustračná snímka Foto: Teraz.sk/Monika Voleková

Veľvyslanectvo zároveň pripomína, že cestovné odporúčanie rezortu diplomacie zo 4. júna 2015 je naďalej platné.

Bratislava 2. februára (TASR) – Veľvyslanectvo SR v Abuji informuje Slovákov, ktorí plánujú cestu do Nigérie, že od 8. marca bude pre rekonštrukčné práce počas šiestich týždňov dočasne zatvorené letisko v hlavnom meste pre medzinárodné a domáce lety. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR o tom informuje na svojej internetovej stránke.

"Počas uvedenej rekonštrukcie bude pre cestujúcich slúžiť letisko v meste Kaduna, ktoré je vzdialené asi 160 kilometrov od Abuje. Ak to nie je nevyhnutné, odporúčame počas uvedeného obdobia z bezpečnostných dôvodov návštevu Abuje odložiť," uvádza rezort diplomacie.

Veľvyslanectvo zároveň pripomína, že cestovné odporúčanie rezortu diplomacie zo 4. júna 2015 je naďalej platné. Na základe neho sa v súvislosti s pretrvávajúcou hrozbou teroristických útokov Boko Haram v Nigérii odporúča zvážiť nevyhnutnosť cestovania do severovýchodných federálnych štátov krajiny (Kano, Kaduna, Katsina, Bauchi, Yobe, Jigawa, Adamawa) a štátov delty rieky Niger (Rivers, Bayelsa, Delta a Cross Rivers). 

Slováci by podľa rezortu nemali v prípade vycestovania zabudnúť na službu dobrovoľnej elektronickej registrácie.