Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Slovensko

Chystáte sa do Portugalska? Ministerstvo varuje pred obdobím požiarov

Na archívnej snímke žena sa snaží uhasiť lesný požiar v portugalskej obci Ourém. Foto: TASR/ANSA

V Portugalsku je aktuálne každoročné obdobie požiarov. To je spôsobené najmä vysokými teplotami, ktoré prekračujú hodnotu 40 stupňov Celzia, varuje rezort zahraničných vecí.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje na obdobie požiarov v Portugalsku, ktoré je spôsobené najmä s vysokými teplotami. Informuje o tom na webe.

"V Portugalsku je aktuálne každoročné obdobie požiarov. To je spôsobené najmä vysokými teplotami, ktoré prekračujú hodnotu 40 stupňov Celzia," varuje rezort.

Cestujúcim odporúča, aby pred odchodom na dovolenku alebo počas cestovania po krajine sledovali najnovšie informácie o výskyte požiarov. Tiež, aby boli počas pobytu obzvlášť pozorní a opatrní pri manipulácii s ohňom.

Zároveň pripomína, že v urgentných prípadoch môžu kedykoľvek volať na pohotovostné číslo Veľvyslanectva SR v Lisabone na telefónnom čísle +351 917 340 255. Slovenskí občania tiež v prípade cestovania do zahraničia môžu využiť službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke MZVEZ SR alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka.