Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Na čele Asociácie nemocníc Slovenska zostáva Marián Petko

Šéf Asociácie nemocníc Slovenska Marián Petko Foto: TASR/Martin Baumann

Aktuálna situácia v rezorte zdravotníctva je podľa neho stále veľmi napätá.

Martin 18. mája (TASR) – Volebné zhromaždenie Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) potvrdilo vo funkcii prezidenta ANS na ďalšie obdobie riaditeľa Nemocnice s poliklinikou Sv. Jakuba v Bardejove Mariána Petka. Aktuálna situácia v rezorte zdravotníctva je podľa neho stále veľmi napätá.

"Podrobne sme sa venovali posledným rokovaniam s ministerkou Zuzanou Zvolenskou (nominantka Smer-SD), ktorá nám oznámila, že cez štátny rozpočet a zdravotné poisťovne bude uvoľnených 50 miliónov eur pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. ANS garantuje, že navýšené prostriedky použijeme na úpravu platov lekárov a sestier. Zaoberali sme sa aj prebiehajúcimi rokovaniami so zdravotnými poisťovňami," uviedol pre TASR staronový prezident ANS.

Ďalej zdôraznil, že vedenie asociácie iniciovalo pracovné stretnutie s predsedom parlamentného výboru pre zdravotníctvo Richardom Rašim (Smer-SD). "Základnou témou bude, samozrejme, stále veľmi napätá aktuálna situácia v rezorte zdravotníctva, príprava budúcoročného štátneho rozpočtu pre zdravotníctvo a najbližších legislatívnych úloh. Chceme do tohto procesu vstupovať oveľa aktívnejšie ako doposiaľ," prízvukoval Petko.

"Pozitívne je, že sa pomerne výrazne zvýšil počet našich členov a prakticky už pokrývame celé územie SR. Kľúčovými úlohami zostávajú okrem pokračovania rokovaní s ministerstvom a poisťovňami aj zlepšovanie našej mediálnej prezentácie a odbornosti jednotlivých komisií," dodal. Za členov Rady ANS boli zvolení Denisa Vlková, Pavol Černák, Peter Ottinger, Ladislav Gerlich, Daniela Pršebicová, Jozef Mintál, Jozef Naščák, Peter Bizovský, Vladimír Dvorový a Igor Pramuk.