Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Na policajnom protiteroristickom cvičení na Dunaji boli aj Slováci

Za účasti policajných jednotiek osobitého určenia zo Slovenska, ako aj Maďarska, Nemecka, Rakúska a Slovinska sa 21. augusta 2017 vo Viedni uskutočnilo medzinárodné protiteroristické cvičenie. Jeho scenár predpokladal, že sa výletnej lode na Dunaji zmocnila v maďarsko-slovenskom pohraničí pätica teroristov. Fingovanú rukojemnícku drámu ukončili policajti v rakúskej metropole. Foto: TASR/Vladimír Benko/MV

Jeho scenár predpokladal, že sa výletnej lode na Dunaji zmocnila v maďarsko-slovenskom pohraničí pätica teroristov. Fingovanú rukojemnícku drámu ukončili policajti v rakúskej metropole.

Viedeň 21. augusta (TASR) - Za účasti policajných jednotiek osobitého určenia zo Slovenska, ako aj Maďarska, Nemecka, Rakúska a Slovinska sa dnes vo Viedni uskutočnilo medzinárodné protiteroristické cvičenie. Jeho scenár predpokladal, že sa výletnej lode na Dunaji zmocnila v maďarsko-slovenskom pohraničí pätica teroristov. Fingovanú rukojemnícku drámu ukončili policajti v rakúskej metropole.

Na "oslobodení rukojemníkov" z výletnej lode Viking Freya sa dnes podieľalo 80 príslušníkov rakúskej policajnej jednotky osobitého určenia Cobra a ďalších 55 ich kolegov z okolitých krajín.

Muži zákona zaútočili na plaviacu sa loď zo štyroch plavidiel, 16 policajti zlanili zo slovenského dopravného vrtuľníka. Situáciu monitorovali aj posádky rakúskeho vrtuľníka s ostreľovačmi a ďalšej slovenskej helikoptéry, informovala tlačová agentúra APA.

Už niekoľko minút po povele zabezpečiť kapitánsky mostík a prehľadaní celkovo 95 kabín plavidla zaznelo hlásenie: Páchatelia zadržaní.

Išlo o prvé spoločné cvičenie za účasti rakúskych a zahraničných plavidiel i vrtuľníkov na rakúskom území.

Sledovali ho okrem iných aj rakúsky minister vnútra Wolfgang Sobotka či šéf tamojšej diplomacie Sebastian Kurz.