Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Na Muránskej planine otvorili nový interaktívny chodník

Na archívnej snímke výhľad na Muránsku planinu zo Salaša Zbojská za obcou Pohronská Polhora. Foto: TASR - Branislav Račko

Na trase sú osadené rôzne tematicky zamerané infopanely približujúce tunajšiu prírodu.

Muráň 29. júla (TASR) - Na Muránskej planine v lokalite Predná Hora, na okrajoch obcí Muráň a Muránska Huta, v piatok (28. 7.) slávnostne otvorili nový interaktívny edukačný chodník Sviniarky. Turistom zážitkovou formou predstaví miestnu faunu a flóru, no ponúka i výhľady na okolie. TASR o tom informovala výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová.

Zážitkový chodník návštevníkov zavedie lesnou cestou z Prednej Hory do obce Muránska Huta cez lúky Sviniarky, ktorá ponúka výhľady na Stolické vrchy. Na trase sú osadené rôzne tematicky zamerané infopanely približujúce tunajšiu prírodu. Súčasťou chodníka je i fotopoint s výhľadom na Zdychavské lazy a piknikové miesto s výhľadom na lúky Osiská a Košariská. Trasa je nenáročná, vhodná pre rodiny s deťmi i starších ľudí.

"Zážitkový chodník Sviniarky dopĺňa ponuku turisticky zaujímavých miest, ktoré sa v prostredí Národného parku Muránska planina a jeho blízkeho okolia nachádzajú. Návštevníci si tak môžu výlet na obľúbené sysľovisko, Muránsky hrad či inú zaujímavú lokalitu Muránskej planiny doplniť aj o prechádzku týmto zážitkovým chodníkom," uviedol podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Mikuláš Pál. Projekt náučného chodníka vznikol v spolupráci s oblastnou organizáciou cestovného ruchu Gemer, spolufinancovaný bol Rozvojovou agentúrou BBSK.