Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Na obzore je nová strana, predstaví ju R. Procházka

Foto: TASR/Michal Svítok

Procházka sa na sneme 23. júna pokúsil presadiť zmenu stanov KDH, avšak neúspešne.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Poslanec Národnej rady SR za KDH Radoslav Procházka už pracuje na programe názorovej platformy, ktorej vytvorenie avizoval po júnovom sneme hnutia. Ako dnes povedal pre TASR, zatiaľ je v prípravnej fáze, a preto nevie byť konkrétny.

"Niektoré programové veci som už avizoval ad hoc, ako napríklad zrušenie povinných zdravotných odvodov. Teraz to pripravujem aj s inými ľuďmi," povedal. Kto tí ľudia sú, zatiaľ nehovorí, rovnako tak mlčí aj o názve, ktorý platforma ponesie. Rozhodnutie, kedy svoj projekt predstaví, vraj ešte nepadlo. "Všetko to povieme naraz, nechcem to kúskovať," dodal.

Procházka sa na sneme 23. júna pokúsil presadiť zmenu stanov KDH, avšak neúspešne. Poslanec navrhoval znížiť počet podpredsedov strany zo šiestich na troch a posilniť váhu regiónov vo vedení KDH. Návrh na zaradenie tohto bodu do programu však prešiel len najtesnejšou nadpolovičnou väčšinou hlasov prítomných delegátov, pričom na následné schválenie potreboval podporu až dvoch tretín delegátov. V definitívnom hlasovaní Procházkov návrh získal len približne tretinovú podporu a schválený nebol.