Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Na post predsedu SaS bude kandidovať aj M. Viskupič

Na snímke Marián Viskupič (SaS) skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) IX. volebného obdobia 24. októbra 2023 v Bratislave. Foto: TASR Jakub Kotian

O post šéfa liberálov sa bude uchádzať i súčasný podpredseda strany, exminister školstva Branislav Gröhling. V piatok o tom informoval na sociálnej sieti.

Bratislava 5. januára (TASR) - Na post predsedu SaS bude kandidovať aj podpredseda Výboru Národnej rady SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič. Potvrdil to pre TASR.

Člen republikovej rady SaS to kolegom v rámci internej komunikácie oznámil už 31. decembra. "Mojou hlavnou motiváciou je, aby aj po odchode Richarda Sulíka z postu predsedu bola SaS jasne pravicová a liberálna strana so silnými hodnotami slobody jednotlivca," napísal pre TASR. Zdôraznil tiež nevyhnutnosť zachovať DNA strany v ekonomickej oblasti. "Teda presadzovanie štíhleho, efektívne fungujúceho štátu, nízkych daní a s tým súvisiacu ekonomickú slobodu tvorcov hodnôt," uviedol Viskupič.

O post šéfa liberálov sa bude uchádzať i súčasný podpredseda strany, exminister školstva Branislav Gröhling. V piatok o tom informoval na sociálnej sieti.

Richard Sulík sa postu predsedu SaS vzdá na najbližšom kongrese strany 23. marca. Uchádzať sa chce o novú funkciu čestného predsedu strany. Kandidovať bude do eurovolieb. O post šéfa strany sa môže uchádzať iba člen SaS.