Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Na Právnickej fakulte UK chýbajú 2 rigorózne a 4 dizertačné práce

Právnická fakulta Univerzity Komenského, archívna snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Revízia prebiehala v Akademickej knižnici UK v Bratislave v mesiacoch október a november 2018.

Bratislava 22. januára (TASR) – Na Právnickej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave chýbajú štyri dizertačné a dve rigorózne práce. Vyplýva to z vyhlásenia o výsledkoch revízie záverečných a dizertačných prác na fakulte, ktoré TASR poskytol dekan Právnickej fakulty UK Eduard Burda.

Revízia prebiehala v Akademickej knižnici UK v Bratislave v mesiacoch október a november 2018. "Vykonala sa revízia kandidátskych záverečných prác a dizertačných záverečných prác od roku 1970 po súčasnosť. Právnickej fakulte UK v Bratislave chýbajú zo 403 knižničných jednotiek štyri dizertačné práce," uvádza sa vo vyhlásení. Ide o práce s názvom Právny priestor konkurenčného prostredia z roku 1995, Některé aspekty negotiorum gestio z roku 1994, Ústavnoprávne problémy sociálnych práv z roku 1994 a Zabezpečovacie prostriedky v civilnom procese z roku 1997.

Uskutočnila sa aj revízia rigoróznych prác od roku 1998 po súčasnosť. Fakulta konštatuje, že z 2402 knižničných jednotiek chýbajú dve rigorózne práce. Ide o práce s názvom Verejná správa a jej charakteristické črty z roku 1999 a Verejná správa na úseku životného prostredia z roku 1999.

Fakulta zrevidovala i bakalárske práce od roku 2006 a diplomové práce od roku 2000 po súčasnosť. "Nechýba žiadna bakalárska práca, chýba 22 diplomových prác od roku 2004 do roku 2011, väčšinou roky 2005 a 2006, avšak tieto práce máme k dispozícii v elektronickej podobe," píše sa vo vyhlásení.

Burda ešte 17. októbra 2018 informoval, že vydal nariadenie, aby sa zrevidoval a skontroloval knižničný fond. Dôvodom bola stratená rigorózna práca s rovnakým názvom a počtom strán, aký má mať aj práca predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS). "Posledná zmienka o fyzickej výpožičke spomínanej rigoróznej práce o tom, že bola vypožičaná a vrátená, bola uskutočnená 21. februára 2011 popoludní, vtedy je poslednýkrát zdokladované, že túto prácu sme mali v archíve," uviedol Burda vtedy o dokumente, ktorý vznikol o rok skôr ako rigorózna práca predsedu parlamentu, ktorú obhajoval na pôde Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici.