Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

MŠVVaŠ SR: Na rekonštrukciu telocviční dávame peniaze

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Tento rok rezort v rozpočte tiež vyčlenili financie, podporených bude 61 projektov v celkovej výške 5,7 milióna eur.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) dáva peniaze na rekonštrukciu telocviční na školách. Tvrdí to rezort v reakcii na kontrolu hygienikov, ktorá v telocvičniach odhalila nedostatky. Ide napríklad o plesne na stenách, chýbajúce sprchy a teplú vodu, poškodenú izoláciu strechy či zlý technický stav okien.

Vlani vyčlenilo ministerstvo peniaze na dostavbu, rekonštrukciu či výstavbu nových telocvniční v sume 10 miliónov eur. "Tento rok sme v rozpočte tiež vyčlenili financie, podporených bude 61 projektov v celkovej výške 5,7 milióna eur," uviedol pre TASR komunikačný odbor ministerstva. V prípade rekonštrukcie si školy budú môcť napríklad upraviť cvičebný priestor, elektroinštaláciu, ústredné kúrenie sociálne zariadenia či zrekonštruovať strechu.



Kontrolóri sa bližšie pozreli na telocvične v základných a stredných školách od septembra do novembra tohto roka. Prezreli spolu 694 telovýchovných zariadení. Kontroly podľa hlavného hygienika SR Jána Mikasa priniesli aj pozitívne zistenia, napríklad čiastočné či kompletné rekonštrukčné práce.

Hygienici školám s pochybeniami uložili nápravné opatrenia, správu o výsledkoch kontrol v telocvičniach pošlú aj na úrady vyšších územných celkov.