Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na rokovanie so SaS dnes prídu Bugár aj Lipšic

Na snímke zľava líder hnutia OĽaNO Igor Matovič, predseda SaS Richard Sulík a Daniel Lipšic Foto: TASR/Martin Baumann

SaS sa chce v prípade neúspechu Roberta Fica pri zostavovaní vlády pokúsiť vyskladať kabinet zo strán SaS, OĽaNO-NOVA, SNS, Most-Híd a #Sieť a s podporu Sme rodina - Boris Kollár.

Bratislava 8. marca (TASR) - Líder SaS Richard Sulík dnes začína neformálne rozhovory s predsedami niektorých zvolených parlamentných strán. Povedal to novinárom s tým, že o 14. hodine privíta v Liberálnom dome šéfa Mosta-Híd Bélu Bugára a o 15. hodine Daniela Lipšica (OĽaNO-NOVA).

"Ak to klapne, rád by som sa ešte stretol s Andrejom Dankom (SNS) a Radoslavom Procházkom (#Sieť). Samozrejme, aj s pánom Borisom Kollárom (Sme rodina), s ktorým som ale už v pondelok (7.3.) hovoril. Platí však, že všetky tieto stretnutia sú neformálne, lebo poverenie dostane od prezidenta SR Andreja Kisku Robert Fico (Smer-SD) a on bude mať oprávnenie a poverenie skladať vládu," dodal.

SaS sa chce v prípade neúspechu Roberta Fica pri zostavovaní vlády pokúsiť vyskladať kabinet zo strán SaS, OĽaNO-NOVA, SNS, Most-Híd a #Sieť a s podporu Sme rodina - Boris Kollár. Sulík je presvedčený, že v takomto zložení dokáže byť vláda stabilná. Verí, že strany dokážu nájsť v koalícii kompromis a budú vedieť fungovať i celé funkčné obdobie.