Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Na Slovensko prídu deti z ukrajinského Mariupoľa

Malí chlapci sa hrajú na "vojakov" neďaleko miesta, kde v obci Sartana pri prímorskom meste Mariupol, 14. októbra 2014 zabili sedem ľudí a ďalších zranili počas pohrebu zásahom delostreleckého granátu. Foto: TASR/AP

Pre deti je pripravený program 12-dňového pobytu v rekreačných zariadeniach v Jasnej a v Liptovskom Mikuláši, výlety do Bojníc či Bratislavy.


Bratislava 25. apríla (TASR) – Na Slovensko dnes príde na ozdravný pobyt 40 detí z ukrajinského mesta Mariupoľ. TASR o tom informovala hovorkyňa Nadácie Ekopolis Eva Ščepková.

Pobyt pre deti pripravilo občianske združenie Ukrajinsko-slovenská iniciatíva v spolupráci s ukrajinskou charitatívnou organizáciou Kresťanská rodina z mesta Ternopiľ. Podporilo ho a spolufinancovalo aj Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

"Zámerom je dostať deti do prírody s možnosťou zoznámiť sa so Slovenskom, jeho krásami a atrakciami," priblížila Ščepková.

Pre deti je pripravený program 12-dňového pobytu v rekreačných zariadeniach v Jasnej a v Liptovskom Mikuláši, výlety do Bojníc či Bratislavy. Pozvané sú aj do čokoládovej fabriky a navštívia rovesníkov zo školy vo Vranove nad Topľou. Deti prídu dnes po 16.00 h vlakom do Liptovského Mikuláša.

Do pomoci Ukrajine je zapojená aj Nadácia Ekopolis. "Spolupracujeme napríklad pri zbierkach šatstva," dodala Ščepková.