Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Na slovensko-ukrajinskom pohraničí zadržali deviatich cudzincov

V stredu o 20.56 h zaznamenal kamerový reťazec monitorujúci slovensko-ukrajinskú štátnu hranicu pohyb neznámej osoby z územia Ukrajiny na Slovensko.

Ruská/Koňuš 27. apríla (TASR) - Príslušníci hraničnej polície zadržali v stredu 25. apríla na slovensko-ukrajinskom pohraničí deviatich cudzincov. Väčšina zo zadržaných osôb boli maloletí pôvodom zo Somálska.

V stredu o 20.56 h zaznamenal kamerový reťazec monitorujúci slovensko-ukrajinskú štátnu hranicu pohyb neznámej osoby z územia Ukrajiny na Slovensko. "Počas následnej pátracej akcie zadržali policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Veľké Slemence v katastri obce Ruská, okres Michalovce, jedného štátneho príslušníka Somálska," informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície (RHP) so sídlom v Sobranciach Agnesa Kopernická. Mladého cudzinca následne umiestnili v Detskom domove Horné Orechové.

K zadržaniu ďalších cudzincov, konkrétne jedného štátneho príslušníka Eritrey a siedmich Somálčanov, došlo v stredu večer v katastrálnom území obce Koňuš v okrese Sobrance. "V skupine bolo sedem mladistvých vo veku 15 až 17 rokov, preto boli odovzdaní pracovníkom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Michalovce. V piatok 27. apríla boli za asistencie policajtov Mobilnej zásahovej jednotky prevezení do Detského domova Horné Orechové," doplnila Kopernická.

Ako dodala, jediný dospelý muž zo skupiny zadržaných cudzincov prejavil záujem o požiadanie azylu na území Slovenska. "V tejto súvislosti došlo k jeho prevozu do Záchytného tábora v Humennom za účelom azylového konania," uzavrela hovorkyňa RHP.