Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi krajín

Foto: CKM SYTS

Držitelia platných preukazov ISIC a ITIC majú nárok na zľavy a benefity na viac ako 1300 miestach na Slovensku a viac ako 150.000 miestach vo svete.

Bratislava 23. februára (TASR) – Slovensko je napriek svojej veľkosti krajinou, kde sa vydáva najviac učiteľských preukazov ITIC (International Teacher Identity Card) ročne. TASR o tom informoval Vladimír Jedlička, obchodný riaditeľ združenia CKM SYTS, ktoré vydáva na Slovensku preukazy ISIC (International Student Identity Card) a ITIC.

"Je to aj napriek tomu, že sme v celosvetovom meradle malou krajinou, čo sa týka počtu obyvateľov, a teda aj počtu učiteľov. Dôvodom je, že zľavy, ktoré sú poskytované študentom a mladým ľuďom, ktorí sú držiteľmi platných študentských kariet ISIC, platia aj pre samotných učiteľov. V súčasnosti vydávame takmer 15.000 ITIC preukazov pre učiteľov ročne," spresnil Jedlička.

Najčastejšie sa využívajú zľavy pri návšteve kina, nákupe v kníhkupectvách a na služby u mobilného operátora. "Nasledovali zľavy na kancelárske a školské potreby, zľavy v reštauráciách rýchleho občerstvenia, zľavy na oblečenie, reprografické služby a zľavy na kreatívne pomôcky a materiály. Veľmi populárnymi sú aj zľavy na cestovanie, lyžovanie, poistenie, relax a zľavy na spotrebný tovar," priblížil Jedlička. Rebríček najvyužívanejších zliav je zostavovaný z reálnych údajov od partnerov CKM SYTS a ročne je možné s preukazom ušetriť viac ako 350 eur.

Združenie CKM SYTS je členom celosvetovej organizácie ISIC Association. ISIC je jediný celosvetovo uznávaný doklad študenta denného štúdia a ITIC doklad potvrdzujúci štatút pedagogického zamestnanca. Všetky typy dokladov sú podporované aj organizáciou UNESCO.

ISIC Association bola založená nórskou, holandskou a dánskou úniou študentov v roku 1953 v dánskej Kodani. Držitelia platných preukazov ISIC a ITIC majú nárok na zľavy a benefity na viac ako 1300 miestach na Slovensku a viac ako 150.000 miestach vo svete.