Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Na srbskej diaľnici došlo k nehode, zahynula slovenská občianka

Ilustračné foto Foto: TASR

Ďalší traja členovia rodiny, ktorí boli v aute, sa momentálne nachádzajú na území Srbska.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Život 35-ročnej Slovenky si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo v noci nadnes na srbskej diaľnici Belehrad - Niš. TASR to potvrdila hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Renáta Goldírová.

Ďalší traja členovia rodiny, ktorí boli v aute, sa momentálne nachádzajú na území Srbska. "Vzhľadom na citlivosť situácie však plne rešpektujeme ich právo na súkromie. Náš zastupiteľský úrad je v kontakte s rodinou, nemocnicou i políciou a bude plne nápomocný pri komunikácii so srbskou stranou v prípade akejkoľvek potreby," uviedla Goldírová.

Nový Čas informuje, že išlo o matku dvoch detí. "V aute cestovali štyria - rodičia a dve deti. Pani zomrela, manžel a deti sú hospitalizovaní v nemocnici v meste neďaleko srbskej diaľnice. Nechápem, čo sa im mohlo prihodiť. Manžel bol výborný vodič. Vracali sa z Bulharska. Boli s nimi aj ich dve deti - školáčka a škôlkar... Príbuzní rodiny už sú na ceste do Srbska," povedala pani z obce, do ktorej sa z dovolenky vracala rodina.