Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

Na ŠTS v Pezinku pokračuje proces s Róbertom L. alias Kýblom a spol.

Róbert L., prezývaný Kýbel, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Doteraz sa v prípade pojednávalo pred senátom ŠTS v Banskej Bystrici.

Bratislava 17. februára (TASR) - Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje hlavné pojednávanie s bosom bratislavskej skupiny sýkorovcov Róbertom Lališom alias Kýblom a spol. v kauze starých mafiánskych vrážd.

"Súd má na programe čítanie svedeckých výpovedí," informovala TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Ani jedného z obžalovaných na proces neeskortovali.

Doteraz sa v prípade pojednávalo pred senátom ŠTS v Banskej Bystrici. Z organizačných dôvodov sa proces na stredu a na štvrtok (18. 2.) presunul na ŠTS v Pezinku. Od druhej polovice marca sa bude vo veci pojednávať na pracovisku ŠTS Banská Bystrica.

"Sýkorkám" a šéfovi ich zločineckého gangu, na doživotie odsúdenému Lališovi, ktorého prezývali Kýbel, obžaloba kladie za vinu deväť skutkov vrátane vraždy východoslovenského bosa Róberta Holuba z roku 1997, ale aj pokus o usmrtenie, všeobecné ohrozenie a nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Medzi obžalovanými zo skutkov sú odsúdení v iných kauzách Ivan Cupper, Alojz Kromka, Martin Bihári, Ladislav Badó, Juraj Havran a Jozef Roháč, ktorý dostal u nás doživotie a je vo väzení v Maďarsku.

Senát ŠTS vec pojednáva od septembra 2019.