Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Na vianočné sviatky chcú ľudia cestovať najmä v piatok a sobotu

Slávnostným prestrihnutím pásky a odhalením pamätnej tabule minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) spolu so zástupcami Železníc SR (ŽSR) a zhotoviteľa stavby oficiálne ukončil rekonštrukciu železničnej trate na rýchlosť 160 kilometrov za hodinu v úseku Trenčianska Teplá – Beluša, 1. júla 2014 v Trenčianskej Teplej. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na tieto dni zaznamenáva štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) najväčší záujem o lístky na vlaky.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Na vianočné sviatky plánuje za rodinami a blízkymi cestovať najviac ľudí v piatok (19. 12.) popoludní či v sobotu dopoludnia. Na tieto dni zaznamenáva štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) najväčší záujem o lístky na vlaky.

Podľa hovorkyne spoločnosti Jany Morháčovej sú však vo všetkých InterCity (IC) vlakoch z Bratislavy do Košíc v piatok podvečer ešte voľné miesta. "Zvýšený záujem je aj o sobotňajší IC vlak dopoludnia, naplnenosť je okolo 85 %," vyčíslila Morháčová. Dopravca však už pridal k vlaku jeden vozeň, čim pribudlo ďalších 100 miest.

Približne tri štvrtiny predaných miest má aj IC vlak Šarišan do Humenného a záujem je aj o cestovanie na poslednú chvíľu. Teda deň pred Štedrým dňom, kedy sú IC vlaky naplnené na 40 až 75 %.

V prípade ostatných diaľkových vlakov na trase z Bratislavy cez Žilinu do Košíc sú miestenky na piatok vypredané od 44 do 91 %. "Najväčší záujem je o nočný vlak z Bratislavy do Humenného a popoludňajšie a podvečerné vlaky," priblížila Morháčová. Zatiaľ je však podľa jej slov k dispozícii tretina až polovica miesteniek.

V sobotu 20. decembra sú miestenky obsadené na 36 až 67 %. V nasledujúcich dňoch záujem klesá, napríklad v pondelok (22. 12.) je predaných od 20 do 30 % miesteniek a v utorok 23. decembra je to do 20 % miesteniek.

Vo vlakoch na iných trasách, napríklad z Bratislavy do Zvolena či Banskej Bystrice sú miestenky v stredu 23. decembra predané len do 10 %.