Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Slovensko

Bratislavské letisko má zvýšenú bezpečnosť, turisti musia byť opatrní

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ministerstvo zahraničných vecí v súvislosti so samovražedným útokom na bulharskom letisku v Burgase odporúča turistom, aby zvýšili svoju opatrnosť. Najmä počas presunov medzi letiskami a hotelmi.

Bratislava 19. júla (TASR) - Na výbuch autobusu na letisku v bulharskom Burgase zareagovala aj bratislavská polícia. Letisko v hlavnom meste sa muselo podrobiť zvýšeným bezpečnostným opatreniam.

"Na Letisku M. R. Štefánika sme okrem dlhodobo vykonávaných opatrení v tejto súvislosti prijali ďalšie adekvátne opatrenia," povedala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Petra Hrášková.

"Vzhľadom na charakter prijatých opatrení, ich nie je možné zverejniť," dodala. Hrášková zároveň ubezpečila, že polícia robí všetko preto, aby nové opatrenia nemali vplyv na časy odletov a cestujúcich sa dotkli len v nevyhnutnej miere. Do bulharského letoviska prepravujú cestovné kancelárie dovolenkárov z Bratislavy aj z Košíc.

Bombový útok v Burgase na skupinu turistov z Izraela si zatiaľ vyžiadal sedem mŕtvych, informovali o tom dnes bulharské úrady. Zranených je vyše 30 ľudí.

Skupina slovenských turistov bola podľa informácií Ministerstva zahraničných vecí SR v čase explózie v príletovej hale, kde čakala na batožinu. Od miesta útoku boli vzdialení len 20-30 metrov. Na letisku sa nachádzalo približne 250 slovenských turistov. Letisko v Burgase je zatvorené a lety sú odklonené do Varny.



Turisti by mali byť pri presunoch v Bulharsku opatrní

Ministerstvo zahraničných vecí (MZV) SR v súvislosti so stredajším (18.7.) samovražedným útokom na bulharskom letisku v Burgase odporúča turistom, aby zvýšili svoju opatrnosť. Najmä počas presunov medzi letiskami a hotelmi.

Podľa tlačového odboru MZV je na fungujúcich letiskách Sofia a Varna posilnená bezpečnostná kontrola. Ňou prechádza každý cestujúci ešte pred vstupom do areálu letiska, takže odbavenie postupuje pomalšie ako inokedy.

Letisko Burgas je dnes uzatvorené a všetky linky sú presmerované do Varny. Vzhľadom na zmätok a posúvanie príletov a odletov MZV SR odporúča, aby turisti prišli na letisko aspoň tri hodiny pred plánovaným odletom. Aktuálne sa do budovy dostane len cestujúci s rezervačným kódom letu.