Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Na východe Slovenska bolo rekordne chladno

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

V Spišských Vlachoch a Kamenici nad Cirochou bolo rekordne chladno s teplotami až -6,6 stupňa Celzia.

Bratislava 16. apríla (TASR) – Meteorológovia namerali v utorok ráno na väčšine územia Slovenska pri zemi teploty -2 až -10 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

V Spišských Vlachoch a Kamenici nad Cirochou bolo rekordne chladno s teplotami až -6,6 stupňa Celzia. "Minulá noc bola na našom území jasná a vďaka zoslabnutiu vetra klesla teplota na pomerne nízke hodnoty," spresňuje SHMÚ. Pri zemi vo výške piatich centimetrov namerali v nížinách nad ránom väčšinou teplotu -2 až -7 stupňov Celzia, avšak výnimočne bolo aj chladnejšie. V Kamenici nad Cirochou bola zaznamenaná teplota -8,6 stupňa Celzia.

Oveľa chladnejšie bolo na severe Slovenska. Tu boli lokality, kde vo výške päť centimetrov nad povrchom bolo aj menej ako -10 a v Plavči dosiahla teplota vzduchu -11,9 stupňa Celzia. "Na východnom Slovensku boli prekonané aj teplotné rekordy v minimálnej výške dvoch metrov nad povrchom," uviedli meteorológovia. Spišské Vlachy mali ráno v uvedenej výške -6,6 stupňa Celzia, zatiaľ čo v Kamenici zaznamenali teplotu -4 stupne Celzia. Podľa SHMÚ ide o najchladnejšie ráno pripadajúce na 16. apríl v histórii pozorovaní.