Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

VIDEO: Hraško: Pri akcii 'Elektrárne' sa vykonávajú zaisťovacie úkony

Ilustračné foto Foto: TASR - Henrich Mišovič

Muži zákona sú opäť v spoločnostiach, ktoré sa dodávateľsky podieľajú na dostavbe jadrovej elektrárne v Mochovciach.

Bratislava 8. marca (TASR) – Policajní vyšetrovatelia a kriminalisti vykonávajú zaisťovacie úkony v súvislosti s akciou s názvom "Elektrárne". Na dnešnej tlačovej besede to uviedol riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško.

„Môžem potvrdiť, že operatívci a vyšetrovatelia vykonávajú zaisťovacie úkony, ktoré prebiehajú v regiónoch Košického kraja,“ uviedol Hraško.



Portál aktuality.sk dnes informoval, že elitní policajti z NAKA zasahujú v Košiciach, Prešove, ale aj inde po Slovensku. Strážcovia zákona majú byť v spoločnostiach, ktoré sa dodávateľsky podieľajú na dostavbe jadrovej elektrárne v Mochovciach.

Portál pripomína, že v júli 2016 bola NAKA aj priamo v priestoroch Slovenských elektrární v Mochovciach. Podľa vtedajšieho stanoviska šéfa polície Tibora Gašpara malo byť cieľom razií zaisťovanie účtovných dokladov. "Potrebujeme preveriť dodávateľské vzťahy pri dostavbe Mochoviec. V tejto chvíli nemôžeme povedať viac," potvrdil vtedy policajný prezident.

Aktuality.sk pripomínajú, že kauzu elektrárne má na starosti špeciálny tím NAKA. Vyšetrovanie sa odvodilo od pôvodnej práce tímu Gorila. Špecializovaný tím, ktorý vyšetruje kauzu "Elektrárne", viedol najprv šesť trestných stíhaní. V dvoch z nich podľa hovorcu policajného prezídia Michala Slivku vyšetrovateľ NAKA už obvinil spolu šesť osôb.