Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 27. máj 2024Meniny má Iveta
< sekcia Slovensko

Hodina deťom vyzbierala takmer 260.000 eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Najviac prispeli do zbierky darcovia prostredníctvom sms a pevných liniek.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Do 13. ročníka zbierky Hodina deťom, ktorý sa skončil 31. marca, prispeli darcovia sumou takmer 260.000 eur. Hrubý výnos dnes zverejnila Nadácia pre deti Slovenska (NDS), ktorá zbierku organizuje. Ako ďalej uvádza vo vyhlásení, najvýraznejšie prispeli do zbierky darcovia prostredníctvom sms a pevných liniek - 146.276 eur, firmy a zamestnanci prispeli prostredníctvom mzdových učtární sumou 16.021,57 eura, individuálne dary a spontánne zbierky boli vo výške 61.507 eur a aukcia fotografií Hodina deťom mala výnos 22.010 eur.

"Žiadostí o podporu sme prijali 193 v celkovej hodnote vyše milióna eur. Neuspokojíme, žiaľ, všetky žiadosti, no po 13 rokoch vedia naši odborníci v dvojkolovom posudzovaní vybrať práve tie najkvalitnejšie projekty, ktoré sa mnohonásobne zhodnotia pre deti v každom regióne Slovenska," uviedla riaditeľka NDS Dana Rušinová.

Grantový program Hodina deťom, v ktorom nadácia výnos rozdeľuje, každoročne podporí organizácie, školy, krízové centrá, voľnočasové aktivity, denné stacionáre, deti hendikepované, sociálne slabé, ale i talentované. Podporené projekty z 13. ročníka zbierky Hodina deťom, ako aj výšku ich podpory, predstaví NDS na tlačovej konferencii k Medzinárodnému dňu detí v júni.

Základnou myšlienkou projektu Hodina deťom bolo v čase jej vzniku v roku 1999 osloviť čo najviac ľudí, aby darovali hodinovú mzdu deťom. Projekt spontánne prerástol do najdôveryhodnejšej slovenskej verejnej finančnej zbierky pre deti.