Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je P. Pellegrini

Na snímke vpravo predseda strany HLAS-SD Peter Pellegrini pózuje po tom, čo spoločne s mladými zo strany HLAS-SD pokrstil svoju knihu Peter Pellegrini: Slovensko vlastnou cestou, 7. júla 2023 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V prieskume, realizovanom v dňoch 9. až 16. augusta, odpovedalo 1009 respondentov.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Najdôveryhodnejším politickým lídrom je predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini, dôveruje mu 40 percent opýtaných, nedôveruje 59 percent. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu TV Markíza Na telo. V prieskume, realizovanom v dňoch 9. až 16. augusta, odpovedalo 1009 respondentov.

Na druhom mieste sa v rebríčku dôveryhodnosti lídrov umiestnil Robert Fico, predsedovi strany Smer-SD dôveruje 37 percent a nedôveruje 62 percent oslovených v prieskume. Treťou najdôveryhodnejšou v prieskume sa stala prezidentka SR Zuzana Čaputová, dôveru jej vyslovilo 36 percent, nedôveru 63 percent respondentov.

Predseda SNS Andrej Danko požíva dôveru u 29 percent opýtaných, naopak, nedôveru vzbudzuje u 68 percent ľudí, ktorí odpovedali. Nasledujú líder hnutia Republika Milan Uhrík, ktorému dôveruje 29 percent a nedôveruje 61 percent ľudí, a súčasný predseda vlády SR Ľudovít Ódor, ktorého dôvera u opýtaných dosiahla 26 percent a nedôvera 64 percent.

Predsedovi KDH Milanovi Majerskému dôveruje 23 a nedôveruje 61 percent opýtaných, predseda Národnej rady SR a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár má podľa prieskumu 22-percentnú dôveru a 77-percentnú nedôveru.

Predsedovi PS Michalovi Šimečkovi dôveruje 19 percent, nedôveruje, naopak, 68 percent respondentov. Bývalému premiérovi a predsedovi Demokratov Eduardovi Hegerovi, rovnako tak predsedovi SaS Richardovi Sulíkovi zhodne vyslovilo dôveru 16 percent a nedôveru 83 percent opýtaných.

Predsedovi ĽSNS Marianovi Kotlebovi deklarovalo dôveru 14 percent, nedôveru pri jeho meno vyslovilo 83 percent oslovených. Predseda Aliancie Krisztián Forró dosiahol v prieskume desaťpercentnú dôveru, 58 percent opýtaných mu, naopak, nedôveruje. Na konci tabuľky dôveryhodnosti lídrov je šéf OĽANO a priatelia Igor Matovič, ktorému dôveruje osem percent opýtaných, 91 percent má k jeho osobe nedôveru.