Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

NAJLEPŠIE ZÁBERY: Aj takýto bol Summit EÚ v Bratislave

V Bratislave sa uskutočnilo neformálne stretnutie lídrov 27 krajín Európskej únie (EÚ). Hlavnou úlohou Bratislavského summitu je začať sebareflexiu EÚ a hľadať cestu, ako bude vyzerať Únia po odchode Veľkej Británie. Na snímke sprava predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, predseda Európskej rady Donald Tusk a predseda vlády SR Robert Fico počas tlačovej konferencie. V Bratislave dňa 16. septembra 2016. Foto: TASR Michal Svítok

Piatkový neformálny Summit EÚ v Bratislave sa večer skončil. Teraz.sk prináša najlepšie zábery zo stretnutia najsilnejších politikov Európy.

Bratislava 17. septembra (Teraz.sk) - V piatok 16. septembra sa stala Bratislava stredobodom európskej diplomacie, a zároveň najstráženejším mestom Slovenska. Hlavné mesto Slovenska hostilo po prvýkrát lídrov zo všetkých členských krajín EÚ okrem Veľkej Británie. Na neformálny summit EÚ sa zaregistrovalo 343 delegátov, 1350 novinárov, z toho 1100 zahraničných. Pozrite sa, ako summit prebiehal.

Lídri EÚ počas stretnutia za okrúhlym stolom na otvorení neformálneho summitu 27 hláv štátov a premiérov EÚ na Bratislavskom hrade v Bratislave 16. septembra 2016. Vľavo dánsky premiér Lars Lokke Rasmussen a vpravo belgický premiér Charles Michel.
Foto: TASR/AP


Predseda Európskej rady Donald Tusk (druhý sprava) počas stretnutia za okrúhlym stolom na otvorení neformálneho summitu 27 hláv štátov a premiérov EÚ na Bratislavskom hrade v Bratislave 16. septembra 2016.
Foto: TASR/AP


Na snímke nemecká kancelárka Angela Merkelová prichádza na rokovanie na Bratislavskom hrade. V Bratislave dňa 16. septembra 2016.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke predseda Európskej rady Donald Tusk (vľavo) prichádza na rokovanie na Bratislavskom hrade. V Bratislave dňa 16. septembra 2016.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke premiér SR Robert Fico poskytuje rozhovor novinárom počas príchodu na rokovanie na Bratislavskom hrade. V Bratislave dňa 16. septembra 2016.
Foto: TASR - Michal Svítok


Grécky premiér Alexis Tsipras (v strede) počas stretnutia za okrúhlym stolom na otvorení neformálneho summitu 27 hláv štátov a premiérov EÚ na Bratislavskom hrade v Bratislave 16. septembra 2016.
Foto: TASR/AP


Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker (vpravo) sa rozpráva s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandeom počas stretnutia za okrúhlym stolom na otvorení neformálneho summitu 27 hláv štátov a premiérov EÚ na Bratislavskom hrade v Bratislave 16. septembra 2016.
Foto: TASR/AP


V Bratislave sa dnes začalo neformálne stretnutie 27 hláv štátov a premiérov Európskej únie. Hlavnou úlohou Bratislavského summitu je začať sebareflexiu EÚ a hľadať cestu, ako bude vyzerať Únia po odchode Veľkej Británie. Na snímke spoločná fotografia účastníkov rokovania. Predný rad zľava estónsky premiér Taavi Roivas, litovská prezidentka Dalia Grybauskaite, francúzsky prezident Fracois Hollande, premiér SR Robert Fico, predseda Európskej rady Donald Tusk, rumunský prezident Klaus Iohannis, cyperský prezident Nikos Anastasiadis, predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, maltský premiér Joseph Muscat a generálny tajomník Rady Európskej únie Jeppe Tranholm-Mikkelsen. V Bratislave dňa 16. septembra 2016.
Foto: TASR/Michal Svítok


Všetko o SUMMITE v Bratislave nájdete TU.


Bezpečnostné opatrenia


Na snímke dopravné obmedzenia na Moste SNP v Bratislave dňa 16. septembra 2016.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke dopravné obmedzenia na Moste SNP v Bratislave dňa 16. septembra 2016.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke z mostu Apollo loď Regina Danubia počas plavby s lídrami na palube. V Bratislave dňa 16. septembra 2016.
Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR


Na snímke jeden z člnov s príslušníkmi Útvaru osobitného určenia,ktoré sprevádzali loď Regina Danubia s lídrami počas plavby po Dunaji. V Bratislave dňa 16. septembra 2016.
Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR




Na snímke príslušníci policajného zboru uzatvárajú s obrnenými transportérmi dopravu na Šafárikovom námestí v smere na Vajanského nábrezie počas presunu kolóny s lídrami krajín EÚ. V Bratislave dňa 16. septembra 2016.
Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR


Na snímke príslušníci Útvaru osobitného určenia MV SR na moste Apollo počas plavby lode Regina Danubia s lídrami na palube. V Bratislave dňa 16. septembra 2016.
Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR


Na snímke kukláči strážia prístav v rámci Bratislavského summitu. V Bratislave dňa 16. septembra 2016.
Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR