Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Najväčší maďarský spravodajský portál v SR oslavuje 6 rokov

Maďarský portál www.parametre.sk Foto: TASR

Súčasťou portálu je aj slovenská rubrika s názvom To Slovensko naše, ktorá podľa Baraka v prvom rade slúži na tzv. videnie Slovenska a sveta očami Maďarov žijúcich v SR.

Bratislava 3. júla (TASR) - Maďarský spravodajský portál určený pre Maďarov žijúcich na Slovensku www.parameter.sk oslavuje 6 rokov svojej existencie. TASR o tom informoval publicista a spolumajiteľ portálu László Barak.

"Pôvodne vznikol portál ako protiváha elektronickej verzie jediného slovenského denníka v maďarčine Új Szó, dnes však má takmer o 20.000 reálnych užívateľov mesačne viac ako web stránka denníka," uviedol Barak. V mesiaci jún mal portál podľa monitoru Asociácie internetových médií 84.182 reálnych užívateľov, 889.187 návštev a vyše 2,8 milióna kliknutí. "Samozrejme, že nás tešia tieto výsledky, ale keďže sme nezávislý portál, čaká nás ako každé komerčné médium ešte ťažká a dlhá cesta k zadávateľom reklamy, ktorej je na trhu čoraz menej," dodal.

Súčasťou portálu je aj slovenská rubrika s názvom To Slovensko naše, ktorá podľa Baraka v prvom rade slúži na tzv. videnie Slovenska a sveta očami Maďarov žijúcich v SR a zároveň na tlmočenie ich názorov aj väčšinovému obyvateľstvu. "Robiť kvázi menšinové spravodajstvo a publicistiku cez portál je na Slovensku takmer ekonomická samovražda. Ak sa však robí poctivo, skromne a bez zbytočného národnostného pátosu, tak to čitatelia, ale aj inzerenti skôr či neskôr ocenia," uzavrel Barak.