Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Najvyšší orgán ZMOS-u bude voliť predsedu i diskutovať o prioritách

Na snímke predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Voliť budú tiež predsedu ZMOS-u a členov kontrolnej komisie na nasledujúce štyri roky.

Bratislava 23. mája (TASR) - Predstavitelia miest a obcí sa zídu v utorok popoludní v Bratislave na 34. sneme Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Dvojdňové (23. - 24. 5.) rokovanie najvyššieho orgánu ZMOS-u sa bude venovať voľbe predsedu združenia, bilancii plnenia úloh i vytýčeniu najbližších priorít.

Začiatok prvého rokovacieho dňa je naplánovaný na 13.00 h, po schválení programu rokovania predložení predseda ZMOS-u Branislav Tréger správu o činnosti združenia a zhodnotí štvorročné volebné obdobie. Nasledovať budú vystúpenia najvyšších ústavných činiteľov. Od 15.00 h je naplánovaná pracovná časť snemu. Delegáti sa na nej budú venovať aktuálnym otázkam, plneniu priorít i diskusii o prioritách na nadchádzajúce ročné obdobie.

Voliť budú tiež predsedu ZMOS-u a členov kontrolnej komisie na nasledujúce štyri roky. "O pozíciu predsedu sa uchádza osem kandidátov z radu primátorov a starostov. O päť miest v kontrolnej komisii sa uchádza 21 primátorov a starostov," konštatuje združenie.

Druhý deň rokovania bude venovaný výsledkom volieb, v závere budú delegáti schvaľovať uznesenia 34. snemu vrátane priorít na najbližšie obdobie.

Súčasťou dvojdňového programu budú aj sprievodné podujatia. Počas utorňajšieho kultúrno-spoločenského programu bude napríklad odovzdané ocenenie Komunálny líder a ocenené viaceré samosprávy. Kategórie sa týkajú inteligentných a inovatívnych riešení, podpory a ochrany životného prostredia i podpory a rozvoja miestnej komunity v sociálnej oblasti či charitatívnej činnosti.