Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Najvyšší súd si prevzal rozsudok v kauze vraždy novinára J. Kuciaka

Ilustračné foto Foto: TASR

Senát ŠTS v máji oslobodil Mariana K. spod obžaloby v prípade objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka aj v kauze prípravy vrážd prokurátorov.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Najvyšší súd (NS) SR si prevzal spis a písomný rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v prípade objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka i v kauze prípravy vrážd prokurátorov. TASR to potvrdila hovorkyňa odvolacieho súdu Alexandra Važanová.

"Predmetná vec napadla 8. decembra 2023 do senátu 2T, ktorý je v zmysle rozvrhu práce NS SR v tomto zložení: JUDr. Peter Paluda, JUDr. Dana Wänkeová, JUDr. Beáta Javorková," priblížila hovorkyňa.

Senát ŠTS v máji oslobodil Mariana K. spod obžaloby v prípade objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka aj v kauze prípravy vrážd prokurátorov. Alenu Zs. súd uznal za vinnú, vymeral jej súhrnný 25-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. V prípade prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho súd uznal za vinného aj Dušana K. Obžalovaného Darka D. oslobodil. Verdikt nie je právoplatný, o odvolaniach bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

V prípade Kuciakovej vraždy z februára 2018, pri ktorej prišla o život aj jeho snúbenica Martina Kušnírová, sú právoplatné tri rozsudky. Vykonávatelia vraždy Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali už skôr 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody, Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.