Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

NAKA obvinila siedmich členov organizovanej skupiny z lúpeží

logo NAKA Foto: Tablet.tv

Obvinení mali v rokoch 2009 - 2012 prepadnúť tri záložne, dve zlatníctva, dva rodinné domy a jedno vozidlo prevážajúce hotovosť.

Bratislava 8. júla (TASR) - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil sedem členov organizovanej skupiny. Tá je zodpovedná za viaceré lúpežné prepadnutia v rokoch 2009 až 2012, predovšetkým v Banskobystrickom kraji. TASR o tom dnes informoval hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Obvinení členovia skupiny mali v tom čase prepadnúť tri záložne, dve zlatníctva, dva rodinné domy a jedno vozidlo prevážajúce hotovosť. Celková škoda dosiahla takmer 1,7 milióna eur. Dvaja z obvinených sú v súčasnosti vo výkone trestu odňatia slobody, štyroch polícia zadržala a jeden je momentálne na úteku.

Všetci siedmi členovia organizovanej skupiny sú už obvinení z trestného činu lúpeže. "Piati z jej závažnejšej formy a dvaja aj zo zločinu krádeže," doplnil Slivka. Obvineným Marekovi V. (37), Michalovi U. (39), Milanovi Ľ. (49), Branislavovi M. (36), Zdenkovi S. (34), Dušanovi K. (38) a Stanislavovi P. (51) hrozia v prípade dokázania viny vysoké tresty, za zločin krádeže od troch do desať rokov, za zločin lúpeže od sedem do 12 rokov a za obzvlášť závažný zločin lúpeže od desať do 15 rokov, prípadne od 15 do 25 rokov trestu odňatia slobody.