Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Primára urológie v skalickej nemocnici obvinili z prijímania úplatku

logo NAKA Foto: Tablet.tv

NAKA vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Skalici zadržala tri osoby.

Bratislava 12. januára (TASR) – Primára urológie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Skalici Jozefa M. (65), ktorého Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala pri pondelkovom (11.1.) zásahu, dnes vyšetrovateľ obvinil z korupcie, konkrétne z prijímania úplatku. Okrem lekára NAKA v pondelok zadržala dvoch pacientov, tých vyšetrovateľ dnes taktiež obvinil z korupcie, konkrétne z podplácania. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Zadržaní pacienti boli po vykonaní procesných úkonov prepustení na slobodu. "Na lekára vyšetrovateľ NAKA spracuje podnet na vzatie do väzby," podotkol Slivka. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému primárovi za prijímanie úplatku od troch do ôsmich rokov. Obvineným pacientom za podplácanie hrozí šesť mesiacov až tri roky.

Výkonná riaditeľka FNsP v Skalici Renáta Kormanová pre TASR potvrdila, že NAKA zadržala primára tamojšieho urologického oddelenia. Podľa jej slov boli pracovníci NAKA prítomní na urologickom oddelení. Riaditeľka nemocnice nemá podľa jej slov bližšie informácie, čoho sa zásah týkal.

"Je to veľmi nepríjemná situácia, ktorá neprospieva našej nemocnici," komentovala Kormanová udalosť. Situáciou je zaskočená, pričom doteraz žiadny podnet v súvislosti s úplatkami od pacientov ani od pracovníkov nemocnice nikdy nedostala. Zdôraznila však, že urologické oddelenie dnes pracuje v štandardnom režime a v plnej miere zabezpečuje starostlivosť o pacientov.

Na závery policajného vyšetrovania bude čakať aj predseda dozornej rady FNsP, podpredseda Trnavského samosprávneho kraja Zdenko Čambal, ktorý je primátorom Holíča. Kraj spolu s mestami Holíč, Senica, Skalica a Gbely sú menšinovými akcionármi spoločnosti FNsP Skalica, a. s., hlavným je