Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

NAKA zadržala podozrivú osobu v prípade hrozby bombových útokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vyšetrovateľ NAKA už vedie vyšetrovanie vo veci trestného činu teroristického útoku.

Bratislava 25. januára (TASR) - Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali podozrivú osobu v prípade hrozby bombových útokov na štvrtkových protestoch. Vyšetrovateľ NAKA už vedie vyšetrovanie vo veci trestného činu teroristického útoku. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Pred pár dňami (22. 1.) bol na Úrad vlády SR doručený list. V ňom sa pisateľ vyhrážal predsedovi vlády, že na zhromaždeniach budú umiestnené bomby. Ako ani v iných prípadoch, ani v tomto polícia vec nebrala na ľahkú váhu a ihneď začala konať," priblížila Bárdyová. Hrozba bombových útokov sa podľa nej mala týkať verejných zhromaždení v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach.

Hovorkyňa tvrdí, že policajtom sa podarilo podozrivú osobu stotožniť a vypátrať. Aktuálne s ňou vykonávajú procesné úkony. V prípade, že osobu obvinia a dokážu vinu, hrozí jej trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

Polícia zároveň podľa Bárdyovej prijala opatrenia, aby boli verejné zhromaždenia bezpečné. Zabezpečí tiež, aby neboli ničím rušené.