Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

NAKA zaistila lístočky, ktoré posielal podnikateľ Marian K. z väzenia

Na archívnej snímke Marián Kočner. Foto: TASR - Jakub Kotian

O väzobnom stíhaní podnikateľa rozhodol 28. júna Najvyšší súd SR. Marian K. sa aktuálne nachádza vo väzení v Banskej Bystrici. Predtým bol vo väzbe v Bratislave a Leopoldove.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) zaistila lístočky, ktoré mal posielať obvinený podnikateľ Marian K. z väzenia. Odovzdala ich dozorujúcemu prokurátorovi.

"Policajti NAKA zaistili 'motáky' - lístočky, 26. novembra a overené fotokópie všetkých lístočkov odstúpili dozorovému prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry do trestnej veci 'zmeniek'. Absolútne odmietame zatajenie dôkazov, lístočky (motáky) boli odovzdané v plnom rozsahu," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová v reakcii na anonym, ktorý v stredu ráno dostali viaceré redakcie vrátane TASR.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici bude vo štvrtok (20. 12.) rozhodovať o návrhu na sprísnenie väzby pre obvineného Mariana K. Prokurátor doručil súdu 12. decembra návrh na rozhodnutie o zmene dôvodov väzby, ako aj návrh na predĺženie lehoty väzby u obvineného Mariana K.

Obvinený Marian K. je vo väzbe v kauze tzv. televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. Na Mariana K. a Pavla R. podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu.

O väzobnom stíhaní podnikateľa rozhodol 28. júna Najvyšší súd SR. Marian K. sa aktuálne nachádza vo väzení v Banskej Bystrici. Predtým bol vo väzbe v Bratislave a Leopoldove.