Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Národná koalícia podporí prezidentskú kandidatúru Š. Harabina

Na snímke sudca Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin. Foto: TASR - Michal Svítok

Rozhodla o tom republiková rada strany na sobotňajšom zasadnutí v Trenčíne.


Bratislava 23. júna (TASR) – Mimoparlamentná strana Národná koalícia podporí v budúcoročných prezidentských voľbách občianskeho kandidáta Štefana Harabina. Rozhodla o tom republiková rada strany na sobotňajšom zasadnutí v Trenčíne.

"Stotožnili sme sa s postojom, že v záujme toho, aby sa v nadchádzajúcich prezidentských voľbách neštiepili pronárodné sily, nebudeme stavať do volieb vlastného kandidáta," ozrejmila predsedníčka strany Slavěna Vorobelová. Zároveň vyzvala priaznivcov a členov strany, aby sa zapojili do aktívnej podpory Harabina. "Strana ho považuje za jediného relevantného kandidáta pre národný blok a kandidáta, ktorého Slovensko potrebuje," vyjadrila sa Vorobelová.

Republiková rada na dnešnom rokovaní vzala na vedomie programové východiská, ktoré predniesol podpredseda strany Sergej Kozlík, témou bola tiež príprava na komunálne voľby.

Strana Národná koalícia je zaregistrovaná od marca 2014. Jej zakladateľom je okrem Vorobelovej a Kozlíka aj súčasný prvý podpredseda Peter Sokol.