Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Národná kriminálna agentúra rozbila kupliarsku skupinu

Výsledkom rozsiahlej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) na území Žilinského kraja v uplynulých dňoch je zaistenie a obvinenie členov organizovanej skupiny za zločiny kupliarstva a obchodovania s ľuďmi. Foto: TASR/Polícia

Vyšetrovateľ NAKA už podľa nej obvinil celkom 11 podozrivých z páchania závažnej trestnej činnosti, štyria sú stíhaní väzobne.

Liptovský Mikuláš 15. marca (TASR) – Výsledkom rozsiahlej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) na území Žilinského kraja v uplynulých dňoch je zaistenie a obvinenie členov organizovanej skupiny za zločiny kupliarstva a obchodovania s ľuďmi. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) SR Andrea Dobiášová.

Zároveň spresnila, že trestnú činnosť mali páchať na Slovensku a v Rakúsku od roku 2001 až do vlaňajška. Členovia organizovanej skupiny pôsobiacej predovšetkým na Liptove mali získať, zjednať a ponúknuť za úplatu do rakúskych erotických salónov viac ako 50 mladých žien vo veku okolo 20 rokov.

Nasľubovali im veľký zárobok za to, že budú pracovať v nočných kluboch výhradne ako spoločníčky a nepôjde pritom o žiadne sexuálne služby. V skutočnosti však malo ísť o prostitúciu, aby z nej mohli koristiť páchatelia vo veku od 24 do 42 rokov. "Zneužívali zlú sociálnu a rodinnú situáciu žien. Vyplácali im len malé čiastky," skonštatovala hovorkyňa PZ.
Výsledkom rozsiahlej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) na území Žilinského kraja v uplynulých dňoch je zaistenie a obvinenie členov organizovanej skupiny za zločiny kupliarstva a obchodovania s ľuďmi.
Foto: TASR/Polícia

Vyšetrovateľ NAKA už podľa nej obvinil celkom 11 podozrivých z páchania závažnej trestnej činnosti, štyria sú stíhaní väzobne. Hlavnému organizátorovi hrozí až 25-ročný pobyt vo väzení, ďalším tresty odňatia slobody od 12 do 20 rokov. Nachádzajú sa medzi nimi aj ženy či manželský pár a jeho ďalší rodinní príslušníci.