Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

ZÁZNAM: Národný konvent o EÚ

Na archívnej snímke plenárne zasadnutie Národného konventu o Európskej únii. Foto: TASR/Martin Baumann

Pozrite si záznam z Ministerstva zahraničných vecí.

Bratislava 26. mája (TABLET.TV) - Prinášame vám záznam z plenárnho zasadnutia Národného konventu o EÚ na tému Výzvy a príležitosti slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

Cieľom predsedníctva bude dosiahnuť pokrok v témach relevantných pre úniu ako celok, pričom sa v nich odzrkadlia aj priority blízke slovenskej spoločnosti. Súčasná politická a socioekonomická situácia v Európskej únii a jej možný dosah na slovenské predsedníctvo, ako aj súčasné výzvy, príležitosti a prínos predsedníctva pre slovenskú spoločnosť budú hlavnými témami dvoch panelových diskusií počas plenárneho zasadnutia.

Úlohou Národného konventu o EÚ bolo diskutovať, argumentovať, a tak čo najviac pritiahnuť občiansku verejnosť k vyjadreniu svojho názoru na ďalšie smerovanie Európskej únie.

Na konvente vystúpili: Martin Schulz, predseda Európskeho parlamentu, Peter Pellegrini, podpredseda vlády SR pre investície, Miroslav Lajčák, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Ivan Korčok, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a splnomocnenec vlády pre predsedníctvo SR v Rade EÚ.


ZAZNAM_KONVENT_EU_2016-05-26 by terazmedia