Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Návrh dohody o vine a treste s urológom Vladimírom P. je už na súde

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

ŠTS zatiaľ nevytýčil termín verejného zasadnutia, na ktorom dohodu bude schvaľovať. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Návrh dohody o vine a treste, ktorú uzavrel urológ Vladimír P., obvinený z korupcie, s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), je už na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku (ŠTS)

ŠTS zatiaľ nevytýčil termín verejného zasadnutia, na ktorom dohodu bude schvaľovať. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. V prípade, že súd dohodu schváli, bude dohodnutý trest právoplatný a ani jedna z procesných strán sa nebude môcť voči verdiktu odvolať. Ak súd v Pezinku dohodu neschváli, vytýči termín hlavného pojednávania.

Detský urológ tak zvolil rovnaký postup ako kardiochirurg Viliam Fischer. Jeho dohodu o vine a treste dnes ŠTS schválil. Predpokladom schválenia dohody je pritom aj priznanie obvineného.

Prednostu Kliniky pediatrickej urológie bratislavskej detskej fakultnej nemocnice Vladimíra P. prichytili pri preberaní úplatku v polovici decembra minulého roka. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu prijímania úplatku. Lekár mal zobrať úplatok 500 eur a fľašu.

ŠTS dnes schválil dohodu o vine a treste v prípade kardiochirurga Viliama Fischera. V korupčnej kauze sa dohodol s prokuratúrou na dvojročnom treste s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu štyri roky. Podľa dohody mu taktiež uložili peňažný trest vo výške 15.000 eur a zákaz činnosti vykonávať lekárske povolanie počas obdobia troch rokov. Súd taktiež odsúhlasil zhabanie časti úplatku 800 eur. Rozhodnutie je právoplatné.