Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Návrh zákona o preprave skaziteľných potravín sa pripomienkuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rezort dopravy skonštatoval, že v roku 1983 Československo pristúpilo k Dohode o medzinárodných prepravách skaziteľných potravín a o špecializovaných prostriedkoch určených na tieto prepravy (ATP).

Bratislava 4. decembra (TASR) – Návrh zákona o dopravných prostriedkoch a prepravných prostriedkoch používaných na prepravu skaziteľných potravín z dielne Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR je už v medzirezortnom pripomienkovom konaní. To by sa malo skončiť 19. decembra. Materiál bol zverejnený na legislatívno-právnom portáli Slov-lex.

Rezort dopravy skonštatoval, že v roku 1983 Československo pristúpilo k Dohode o medzinárodných prepravách skaziteľných potravín a o špecializovaných prostriedkoch určených na tieto prepravy (ATP). K tejto dohode automaticky pristúpila aj Slovenská republika, pričom sa v súčasnosti uplatňuje len nepriamo.

"Cieľom predkladaného návrhu zákona je zabezpečenie vydávania poverenia na vykonávanie technickej služby overovania, ktorá vykonáva skúšky dopravných prostriedkov a prepravných prostriedkov podľa dohody ATP a vydáva príslušné osvedčenie pre dopravné prostriedky a prepravné prostriedky podľa dohody ATP," priblížilo ministerstvo dopravy. Účinnosť návrhu zákona je navrhnutá od 1. júla 2023.