Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

ZÁZNAM: Brífingy zo zasadnutia Ústredného krízového štábu

Ilustračná snímka. Foto: FB Tablet.tv

Martin Klus a Jaroslav Naď vystúpili pred zasadaním Ústredného krízové štábu.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) načrtol pred štvrtkovým zasadnutím ústredného krízového štábu návrh o miernejšom lockdowne a následnom plošnom testovaní na ochorenie COVID-19. Potvrdil tiež, že lietadlo s antigénovými testami už pristálo na Slovensku. Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Martin Klus skonštatoval, že SaS silne podporuje myšlienku pretestovania obyvateľstva. Pokiaľ ide o lockdown, chcú poznať detaily.

"Bude kombinácia, bude miernejší lockdown a bude potom celoplošné testovanie," naznačil Naď závery pandemickej komisie. Odmietol, že by sa premiér Igor Matovič (OĽANO) chcel "stiahnuť" z testovania. Účasť na jej stredajšom (21. 10.) zasadnutí hodnotí ako historickú, podľa jeho slov sa zúčastnilo na nej viacero ministrov a množstvo odborníkov.

Klus vidí stále otvorené obe možnosti, plošné testovanie i lockdown. "Ale nemyslím si, že lockdown v tom pravom slove zmysle je to, čo teraz Slovensku hrozí," poznamenal. Pretestovanie obyvateľstva podľa neho SaS vníma ako jednu z možností, ako "zmeniť pravidlá, ktoré nám korona nastavila". Pokiaľ ide o lockdown, chcú poznať detaily.



Začalo sa rokovanie Ústredného krízového štábu



Minister hospodárstva SR Richard Sulík vystúpil pred médiami počas rokovania Ústredného krízového štábu.