Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Na severe a východe Slovenska môže od nedele večera snežiť

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Sneženie môže priniesť záveje a snehové jazyky.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Na severe a východe Slovenska, môžu už v nedeľu (24. 11.) očakávať sneženie. Spadnúť tu môže tri až 10 centimetrov snehu. Vodiči by si mali dať pozor aj na poľadovicu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v súvislosti s očakávaným snežením vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od nedele (24.11) 21.00 h do pondelka (25.11.) 21.00 h.

Okrem regiónov na severe či východe sa poľadovica môže miestami tvoriť aj v okresoch Trenčín, Prievidza, Banská Bystrica či Brezno. Výstraha prvého stupňa v tomto prípade platí od nedele 21.00 h do rána do 9.00 h.

Sneženie môže priniesť záveje a snehové jazyky. Aj pre tento jav vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa, ktorá platí v pondelok od polnoci do 21.00 h.

V pondelok má silno fúkať. SHMÚ preto vydal takmer pre celé Slovensko výstrahu prvého stupňa proti vetru, ktorý môže dosiahnuť 17 až 22 metrov za sekundu. Na horách na Liptove, ale aj v okresoch Poprad, Banská Bystrica, Spišská Nová Ves či v Rožňave môže vietor dosiahnuť 25 až 33 metrov za sekundu, preto tu platí v pondelok od polnoci do 18.00 h výstraha druhého stupňa.

Predpoveď počasia na nedeľu

Na západnom Slovensku prevažne zamračené. Najnižšie ranné teploty 5 až 2 a najvyššie denné 5 až 8 stupňov Celzia.

Na strednom Slovensku prevažne zamračené a občasný dážď. Najnižšie ranné teploty 4 až -1 a najvyššie denné 3 až 7 stupňov Celzia.

Na východnom Slovensku prevažne zamračené a občasný dážď. Najnižšie ranné teploty 4 až 0 a najvyššie denné 3 až 7 stupňov Celzia.

Počasie na horách
Vo výške 1000 m prevažne zamračené a snehové prehánky. Najnižšia ranná teplota -1 a najvyššia denná 3 stupne Celzia.
Vo výške 1500 m prevažne zamračené a snehové prehánky. Najnižšia ranná teplota -3 a najvyššia denná 0 stupňov Celzia.
Vo výške 2000 m prevažne zamračené a snehové prehánky. Najnižšia ranná teplota -6 a najvyššia denná -3 stupne Celzia.