Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Scholz je otrasený správami o streľbe na Fica

Na snímke vo vládnej limuzíne predseda vlády Robert Fico po streľbe na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V týchto chvíľach myslím na Roberta Fica, jeho blízkych a občianky a občanov Slovenska, dodal nemecký kancelár.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Berlín 15. mája (TASR) - Nemecký kancelár Olaf Scholz v stredu ostro odsúdil streľbu, ktorej terčom sa stal slovenský premiér Robert Fico. "Správa o zbabelom pokuse o atentát na slovenského premiéra Fica mnou hlboko otriasla," napísal na platforme X. TASR informuje podľa agentúry DPA.

"Násilie nesmie mať miesto v európskej politike. V týchto chvíľach myslím na Roberta Fica, jeho blízkych a občianky a občanov Slovenska,"
dodal nemecký kancelár.



Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali.

Na pokus o atentát na premiéra SR reagoval aj nemecký vicekancelár a minister hospodárstva Robert Habeck. V úvode svojho prejavu na pôde nemeckého Spolkového snemu (Bundestagu) v Berlíne zaželal Ficovi skoré uzdravenie a zároveň upozornil, že tí, ktorí sa cítia byť súčasťou demokratického spektra, by mali svoje slová "dôkladne zvažovať".