Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Nemocnica v Trnave nesúhlasí s bezpodmienečným znovuprijatím sestier

Ilustračná snímka Fakultnej nemocnice v Trnave Foto: TASR/Lukáš Grinaj

K 1. februáru odišlo z Fakultnej nemocnice v Trnave 56 sestier.

Trnava 8. februára (TASR) – Fakultná nemocnica (FN) Trnava nesúhlasí s plošným a bezpodmienečným prijatím sestier, ktoré podali výpovede. Všetky uvoľnené pracovné pozície by sa podľa názoru jej vedenia mali obsadzovať v zmysle platných normatívov a konkrétnych potrieb jednotlivých oddelení a kliník. Pre TASR to uviedol hovorca FN Matúš Stračiak.

"V uplynulom období sme prijali do pracovného pomeru nových zamestnancov, ktorí pracujú tak, aby bol pacient a chod nemocnice zabezpečený v plnom rozsahu. Ak by došlo k bezpodmienečnému prijatiu odídených sestier, nevieme si predstaviť situáciu, že by nemocnica musela prepustiť novoprijatých kvalifikovaných zamestnancov," uviedol Stračiak.

Dovtedy, kým sestry a pôrodné asistentky podali výpovede, sa podľa hovorcu vo FN vždy dodržiavali minimálne personálne a materiálno-technické normatívy. "Preto sa ohradzujeme proti vyjadreniu predsedníčky Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Moniky Kaveckej, že sa normatívy nedodržiavali a že máme možnosti prijať všetky odídené sestry," dodal Stračiak. Prioritou je podľa neho pacient, zabezpečenie kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti a komfortu pacienta. Práve preto je potrebné jednotlivé uchádzačky a uchádzačov o zamestnanie posudzovať individuálne a s ohľadom na kvalitu celého kolektívu.

K 1. februáru odišlo z FN Trnava 56 sestier, nemocnici sa podarilo nájsť 16 nových zamestnancov.