Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Nenechajte sa oklamať: Rezort vnútra upozorňuje na podvodné e-shopy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Rezort poukázal na to, že dané weby neuvádzajú všeobecné obchodné podmienky ani kontaktné údaje, sú na nich gramatické chyby a vyzývajú na odblokovanie limitu platieb na kartách.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 15. mája (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR upozorňuje na podvodné e-shopy, ktoré sa vydávajú za oficiálne weby známych značiek oblečenia a kozmetiky. Urobilo tak na profile na sociálnej sieti, kde sa venuje hoaxom a podvodom. Vyzvalo na obozretnosť pri nákupoch na internete.

"V uplynulých dňoch sme zachytili zvýšený počet registrovaných domén s podvodnými e-shopmi, ktoré sa vydávajú za oficiálne internetové stránky známych značiek oblečenia a kozmetiky. Imitáciou oficiálnych stránok a bezkonkurenčnými akciovými cenami sa podvodníci snažia dostať k vašim peniazom," priblížilo.

Falošné stránky možno identifikovať podľa viacerých znakov. Rezort poukázal na to, že dané weby neuvádzajú všeobecné obchodné podmienky ani kontaktné údaje, sú na nich gramatické chyby a vyzývajú na odblokovanie limitu platieb na kartách. "Majú takmer totožnú vizuálnu úpravu. V hornej lište stránky sa kontinuálne zobrazujú krátke informácie, ktoré pozitívne vykresľujú daný obchod," dodal.

Ministerstvo preto ľudí vyzvalo, aby si vždy overili, či si idú tovar kúpiť cez kredibilný internetový obchod. "Slovenská obchodná inšpekcia pravidelne aktualizuje svoje zoznamy rizikových a podvodných stránok," pripomenulo.