Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Nespokojní učitelia dnes chystajú smútočný pochod za školstvo

Na snímke vľavo zástupca štrajkového výboru Iniciatívy vysokoškolských učiteľov (IVU) Juraj Halas Foto: TASR - Jakub Kotian

Časť vysokoškolských učiteľov je od 15. februára v ostrom štrajku. Vysokoškolskí pedagógovia tak prebrali štafetu po Iniciatíve slovenských učiteľov.

Bratislava 1. marca (TASR) - Nespokojní učitelia sa dnes opäť chystajú do centra Bratislavy. Po minulotýždňovej bubnovačke chcú tentoraz na zlú situáciu v školstve upozorniť smútočným pochodom s názvom Pohreb školstva, oplačme svoju budúcnosť.

Podujatie sa začína o 17.00 h na Hviezdoslavovom námestí. Odtiaľ sa účastníci následne presunú na Námestie slobody pred Úrad vlády SR. "Týmto pochodom vyjadríme žiaľ nad osudom slovenského školstva a neľahkým postavením jeho pozostalých," uviedol Juraj Halas z Iniciatívy vysokoškolských učiteľov (IVU). Podľa jeho slov politické elity svojou neschopnosťou a ľahostajnosťou priviedli vzdelávanie na Slovensku do hlbokej a dlhotrvajúcej agónie.

Časť vysokoškolských učiteľov je od 15. februára v ostrom štrajku. Vysokoškolskí pedagógovia tak prebrali štafetu po Iniciatíve slovenských učiteľov (ISU), ktorá štrajk prerušila, no ostáva v štrajkovej pohotovosti. Vysoké školy napriek štrajku nezostanú zatvorené. Zamestnanci počas tohto obdobia organizujú na akademickej pôde diskusné stretnutia, kultúrne podujatia či zhromaždenia akademickej obce.