Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

NESROVNAL:Nech sa zástupcovia herní vyhrážajú.Ak prídu,tak sa pokonáme

Ivo Nesrovnal v Tablet.TV Foto: TABLET.TV

V diskusii v TABLET.TV Nesrovnal potvrdil, že na februárové mestské zastupiteľstvo predloží návrh celoplošného zákazu hazardu.

Bratislava 22. januára (TASR) – Medializované upozornenia Asociácie zábavy a hier, že v prípade obmedzenia hazardu v Bratislave sa bude brániť právnou cestou, primátorovi hlavného mesta Ivovi Nesrovnalovi spánok neberú. „Ide im o peniaze. Nech sa len vyhrážajú, keď prídu, tak sa pokonáme,“ uviedol v relácii TABLET.TV Hlavné mesto.

V diskusii potvrdil, že na februárové mestské zastupiteľstvo predloží návrh celoplošného zákazu hazardu. Či sa aj celoplošné obmedzenie prijme, bude podľa neho otázkou pre poslancov, ktorí sa budú riadiť novelizovaným zákonom o hazarde. Ten okrem iného určuje typy objektov a zariadení, v ktorých môžu byť herne. Objavili sa už úvahy, že napríklad v obchodných centrách by mohli herne ostať. „Predložím návrh v znení, v akom požadovala zákaz petícia, ostatné je na poslancoch, uvidíme, kto s čím príde,“ povedal Nesrovnal.

V relácii TABLET.TV sa vyjadruje aj k výzvam, pred ktorými stojí hlavné mesto. Potvrdil, že jednou z hlavných snáh bude zmena zákona o Bratislave, ktorou chce zabezpečiť viac financií i vyššie kompetencie pre hlavné mesto. Poukázal na to, že diskusia sa musí viesť aj o zefektívnení viacstupňovej štruktúry kompetencií v hlavnom meste. Naznačil, že sa diskusia musí zaoberať aj tým, čo robia mestské časti, aké majú kompetencie a čo prinášajú celému mestu.

Pozrite si reláciu HLAVNÉ MESTO s moderátorom Erikom Maderom.