Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VÝSLEDKY EXIT POLLU: Do NRSR mieri Kollár aj Kotleba, Sieť len 6,7%

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Na základe exit pollu, ktorý robila agentúra Focus pre televíziu Markíza počas volieb, zvíťazil v dnešných parlamentných voľbách Smer-SD.

Bratislava 5. marca 2016 (TASR) -Víťazom dnešných parlamentných volieb sa podľa exit pollu, ktorý pre televíziu Markíza pripravila agentúra Focus, stala strana Smer-SD so ziskom 27,3 percenta hlasov. Na druhom mieste skončila SaS s 13,3 percentami, prvú trojku uzatvára OĽaNO-NOVA s 11,2 percentami.

Do parlamentu by sa podľa tohto prieskumu dostala aj SNS s 8 percentami, Most-Híd so 7,3 percentami, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko so 6,8 percentami, #Sieť so 6,7 percentami, Sme Rodina - Boris Kollár s 5,9 percentami a KDH s presne 5 percentami.

Ak by voľby dopadli takto, Smer-SD by v Národnej rade (NR) SR obsadil 45 kresiel, SaS 22 kresiel, OĽaNO-NOVA 18 kresiel, SNS 13 kresiel, Most-Híd 12 kresiel, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko 11 kresiel a #Sieť po 11 kresiel, Sme Rodina - Boris Kollár 10 kresiel a KDH 8 kresiel.

Exit poll je považovaný za najpresnejší odhad volebných výsledkov. Ide o prieskum uskutočnený na voličoch, ktorí práve odovzdali svoj hlas.