Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Nezávislí kandidáti sa môžu prezentovať na webe volimludi.sk

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Drozd

Portál dnes spustilo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) pod heslom "Volím ľudí, a nie strany".

Bratislava 13. októbra (TASR) – Pomôcť nezávislým kandidátom v boji s politickými stranami a taktiež motivovať ľudí zamyslieť sa nad kvalitou uchádzača o post v samosprávnych orgánoch. To sú princípy a ciele portálu volimludi.sk, ktorý má pomôcť vybrať tých najlepších nestraníckych kandidátov v novembrových komunálnych voľbách.

Portál dnes spustilo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) pod heslom "Volím ľudí, a nie strany". Zopakovalo tak rovnakú aktivitu, s ktorou prišlo pred rokom pred voľbami do VÚC. "Chceme pomôcť voličom zorientovať sa medzi kandidátmi, ktorých je naozaj veľa," informoval predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka. "Na druhej strane, aj samotní kandidáti tu majú možnosť sa odprezentovať a vstúpiť aj do konfrontácie s voličom, ktorý ich takto môže preveriť," dodal.

Líder OĽaNO Igor Matovič vysvetlil, že kandidáti budú mať možnosť predstaviť sa prostredníctvom odpovedí na niekoľko otázok "na telo". "Nemusia na ne odpovedať, no to, ako budú odpovedať a na čo budú odpovedať, bude svedčiť o ich otvorenosti," povedal Matovič. Po začatí volieb administrátori webu uzamknú jednotlivé profily. "Ľudia tak budú môcť kedykoľvek v budúcnosti konfrontovať názory kandidáta i jeho sľuby s tým, ako ich reálne napĺňa v samosprávnych orgánoch," skonštatoval Matovič.

Konkrétnou pomocou pre kandidátov je okrem vytvorenia svojho profilu aj to, že si môže vytvoriť jedným klikom volebné letáčiky v siedmich farbách. Súčasťou stránky bude aj manuál o tom, ako efektívne viesť predvolebnú kampaň ako nezávislý kandidát.

Líder OĽaNO verí, že nezávislí kandidáti získajú v novembrových komunálnych voľbách minimálne 40 percent mandátov.